Skip to main content

airBaltic: Πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη για Ρίγα

Η… βασίλισσα της Βαλτικής επιζητά ενίσχυση επισκεπτών από Θεσσαλονίκη – Ποια τα σχέδια της airBaltic που συνδέει την πόλη με τη Λετονία.

Γιατί ένα ταξίδι στη Ρίγα είναι μία μαγευτική εμπειρία; Γιατί το ιστορικό κέντρο είναι παραμυθένιο, ενώ παράλληλα προκαλεί τον επισκέπτη να παίξει το κυνήγι του… χαμένου θησαυρού, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει ίχνη της ιστορίας και στέκια γεμάτα ζωή. Κοσμοπολίτικη και γοητευτική, η Ρίγα, με τα γοτθικά καμπαναριά της, τις αρ νουβό γωνιές της και τα εξαιρετικά κτήρια που παντρεύουν τη σύγχρονη αισθητική με αρχιτεκτονικές του παρελθόντος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό.

Η Ρίγα που συνδέεται δύο φορές την εβδομάδα με πτήσεις της airBaltic με τη Θεσσαλονίκη προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνον να τη γνωρίσουν. Όπως τόνισε η sales manager της εταιρείας για την Ελλάδα, Dace Feldmane, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για δημοσιογράφους που διοργάνωσε η airBaltic σε συνεργασία με την Fraport, οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Ρίγα ξεκινούν από το Μάιο και διαρκούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και Τετάρτη, ωστόσο δεν έχουν την αναμενόμενη τουριστική απήχηση.

Η εικόνα της κίνησης προς το αεροδρόμιο Μακεδονία από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα είναι άκρως θετική, είπε η airline marketing και development manager της Fraport Greece, Κατερίνα Πολλάτου υπογραμμίζοντας τη σημασία η πτήση της airBaltic να ενισχυθεί περαιτέρω.

Από 63 ευρώ τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των φόρων από Θεσσαλονίκη προς Ρίγα ξεκινούν από 63 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Ρίγα τον Ιούλιο είναι γεμάτες, ενώ τους άλλους μήνες, με εντονότερο το πρόβλημα το Μάιο και τον Οκτώβριο, είναι σχεδόν άδειες. Το γεγονός αυτό έχει ενεργοποιήσει την εταιρεία προκειμένου να κάνει περισσότερο γνωστό τον προορισμό της Ρίγα. Μάλιστα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και fam trip για τουριστικούς πράκτορες προκειμένου ο προορισμός να γίνει γνωστός.

Διαφορετική είναι η εικόνα για τους άλλους προορισμούς στη χώρα μας που έχει η λετονική εταιρεία, και πιο συγκριμένα για την Αθήνα (από όπου διαθέτει πέντε πτήσεις και δεν αποκλείεται να μπει και μία επιπλέον για το χειμώνα) αλλά και από την Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα.

Η airBaltic, που δημιουργήθηκε το 1994, πετά με σύγχρονα Airbus A220- 300 σε 94 προορισμούς, το 50% των επιβατών της είναι transit (πτήσεις με ανταπόκριση), ενώ απασχολεί 1.800 εργαζόμενους. Πρόσφατα απέκτησε νέα βάση στο Tamper της Φιλανδίας, όπου θέλει να ενισχύσει την παρουσία της. Στο σχεδιασμό της είναι η απόκτηση άλλων 8 Airbus A220- 300 ενώ πρόσφατα αγόρασε 2 Airbus A220- 300.

Ieva Briede: Η Ελλάδα αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων

Στους στενούς δεσμούς της Ελλάδας και της Λετονίας αναφέρθηκε η πρέσβειρα της χώρας Ieva Briede τονίζοντας πως αν και οι δύο χώρες βρίσκονται χιλιομετρικά μακριά της ενώνουν κοινές φιλοδοξίες και προκλήσεις για την ειρήνη αλλά και για την κοινή τους πορεία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικές προκλήσεις και ενεργειακές προκλήσεις ως απόρροια και του πολέμου στην Ουκρανία. Είμαστε δύο χώρες με φιλικούς δεσμούς. Φέτος, μάλιστα, είναι μία ξεχωριστή χρονιά καθώς γιορτάζουμε 100 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων». Η κα. Briede, που ανέλαβε στην πρεσβεία το Μάρτιο και δηλώνει λάτρης της Ελλάδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάντηση που είχε στις αρχές Ιουνίου με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει την ικανότητα να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων, αποτελεί έμπνευση για τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα της Λετονίας.