Skip to main content

Αίρει την αναστολή λειτουργίας του το ΤΕΙ-Θ

Δεν θα μπει λουκέτο τελικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά τις εγγυήσεις από το υπουργείο Παιδείας για την άμεση καταβολή, μέρους των δεδουλευμένων του έκτακτου εκπαιδευτικού

Δεν θα μπει λουκέτο τελικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε η διοίκηση του ιδρύματος, μετά τις εγγυήσεις που έλαβε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άμεση καταβολή, μέρους των δεδουλευμένων του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιεί επίσχεση εργασίας εδώ και δύο εβδομάδες, διεκδικώντας επιχορήγηση που θα καλύψει το συνολικό ποσό των οφειλόμενων μισθών τους από την 1η Οκτωβρίου του 2010 (ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ).

Ωστόσο, η λειτουργία του ΤΕΙ-Θ την επόμενη εβδομάδα, δεν έχει εξασφαλιστεί, καθώς ο Σύλλογος του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα αποφασίσει τη Δευτέρα, σε γενική του συνέλευση, τη συνέχιση ή όχι της επίσχεσης εργασίας τους. Η ενδεχόμενη απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην εξεταστική περίοδο του δεύτερου κύκλου, που ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί αποτελούν το 75-80% του προσωπικού του ΤΕΙ-Θ. Ήδη από την επίσχεση εργασίας των προηγούμενων ημερών χάθηκαν πολλά μαθήματα και ακυρώθηκαν εξετάσεις.