Skip to main content

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια επιβατών θαλαμηγού

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δέκα επιβατών της θαλαμηγού «SALAMMBO» σημαίας Η.Π.Α, όπου σήμερα στις 15.00, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1ν.μ. από τα Κατάπολα Αμοργού, εκδηλώθηκε πυρκαγι
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δέκα επιβατών της θαλαμηγού «SALAMMBO» σημαίας Η.Π.Α, όπου σήμερα στις 15.00, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1ν.μ. από τα Κατάπολα Αμοργού, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ίδια μέσα, πριν επεκταθεί, ενώ κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή, στο σημείο έσπευσε το ταχύπλοο σκάφος «THOMAS 3» Τ.Ν. 103, στο οποίο επέβαινε προσωπικό Λ.Σ. και ενεργοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα πλοία για παροχή συνδρομής.

Στη συνέχεια οι 9 αλλοδαποί επιβάτες παρελήφθησαν με ασφάλεια από το Τ/Χ, ενώ η Θ/Γ με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη της κατευθύνθηκε αυτοδύναμα, με χρήση της δεύτερης μηχανής, προς τα Κατάπολα, όπου προσέδεσε στις 15.50.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η Λιμενική Αρχή Αμοργού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου της «SALAMMBO», μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας.