Skip to main content

Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκίδα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Τη βεβαιότητα ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένος, αποφασισμένος και αισιόδοξος» και την ελπίδα ότι «θα πάμε καλά», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στην Χαλκίδα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς και βέβαια και πιο ώριμους» για νέους αγώνες ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν ζούμε απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Ζούμε, είπε, την αποτυχία ενός οικονομικού μοντέλου, μιας ολόκληρης οικονομικής πολιτικής και φιλοσοφίας. Η Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε, δεν έχει πραγματικά τίποτα να πει γιατί διέψευσε τις προσδοκίες του κόσμου από την επόμενη ημέρα της εκλογής της το 2004 με την περίφημη απογραφή και πήρε άλλη μια εντολή το 2007 για να τις διαψεύσει ολοκληρωτικά και να βυθιστεί μέσα στην πλήρη ανυποληψία.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμά του έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά». Θα τα δούμε μετά, που ο ψηφοφόρος θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και κανένα λάθος δεν θα αναγνωρίζεται, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ήδη ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζει το έδαφος. Θα κάνει λέει καταγραφή, αντί της παλιάς απογραφής, θα δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη. Και αυτό που θα δούμε μετά, θα είναι αυτό που είδαμε στην προηγούμενη εναλλαγή το 2004. Δηλαδή τίποτα. Η ίδια πολιτική από άλλα πρόσωπα. Αυτό έχουν να υποσχεθούν μόνο, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα και πρόσθεσε ότι «και η συντρόφισσα Παπαρήγα που εχθές θυμήθηκε να καλέσει τους αγωνιστές της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς να ψηφίσουν το κόμμα της, ξέχασε να πει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάδιζε τον μοναχικό αδιέξοδο δρόμο του χωριστά από κάθε κοινωνικό κίνημα που δεν ελέγχει. Και θεωρούσε οποιονδήποτε δεν είναι δικός του, ως πράκτορα της αντίδρασης και δούρειο ίππο του νεοφιλελευθερισμού. Όχι σύντροφοι του ΚΚΕ. Η ενότητα είναι εδώ. Και είναι εδώ, ίσως κάποτε με δυσκολίες, αλλά προχωράει».