Skip to main content

Αϊτή: Νεκρός σε διαδήλωση για την παραίτηση του προέδρου

Ο πρόεδρος της χώρας κατηγορείται ότι βρισκόταν στην καρδιά κυκλώματος που επιδιδόταν σε «διασπάθιση κεφαλαίων» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες  ένας άνδρας στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής στο περιθώριο διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν πολλές χιλιάδες άτομα με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ.

Ο πρόεδρος κατηγορείται ότι βρισκόταν στην καρδιά κυκλώματος που επιδιδόταν σε «διασπάθιση κεφαλαίων» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας.

Το πτώμα του άνδρα, που χτυπήθηκε από σφαίρα στον θώρακα, μεταφέρθηκε εκτός της περιοχής όπου εκτυλίσσονταν επεισόδια πολύ γρήγορα, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο τέλος της πορείας που έκαναν οι διαδηλωτές, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και μονάδες των υπηρεσιών επιβολής της τάξης κοντά στο προεδρικό παλάτι και το αρχηγείο της αστυνομίας της αϊτινής πρωτεύουσας.

Παρά το ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα της αποστολής του ΟΗΕ, δύο κτίρια σε μικρή απόσταση έγιναν παρανάλωμα του πυρός.