Skip to main content

Αιχμηρή απάντηση της Helexpo στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Helexpo, η κερδοφορία των τελευταίων ετών που παρουσιάζει η ΔΕΘ Α.Ε. οφείλεται σε εικονικά τιμολόγια αυθαίρετων απαιτήσεων από την ίδια.
Με αιχμηρή ανακοίνωση απαντάει η Helexpo στην καταγγελία της ΔΕΘ ότι έχει χρέη ύψους 10 εκατ. ευρώ προς τη δεύτερη, υποστηρίζοντας πως η κερδοφορία των τελευταίων ετών που παρουσιάζει η ΔΕΘ οφείλεται σε εικονικά τιμολόγια αυθαίρετων, δήθεν, απαιτήσεων από τη Helexpo.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Helexpo A.E. καταβάλει ανά τρίμηνο και μάλιστα προκαταβολικά το υπέρογκο μίσθωμα των 5,2 εκατ. ευρώ ετησίως στη ΔΕΘ Α.Ε., όπως ρητώς προβλέπει η Σύμβαση Μίσθωσης των δύο εκθεσιακών κέντρων Θεσσαλονίκης και Αθήνας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιωσιμότητα της ΔΕΘ Α.Ε. από τη μία και δυσχεραίνοντας τη θέση της Helexpo A.E. στο διεθνή εκθεσιακό ανταγωνισμό από την άλλη».

Τονίζεται, ωστόσο, πως η« κερδοφορία των τελευταίων ετών που παρουσιάζει η ΔΕΘ Α.Ε. οφείλεται σε εικονικά τιμολόγια αυθαίρετων δήθεν απαιτήσεων από τη Helexpo A.E.. Τα τιμολόγια αυτά, κατόπιν σύστασης των Ορκωτών Ελεγκτών, αλλά και εν γνώσει του μετόχου (Υπουργείο Οικονομίας) ουδέποτε έχει παραλάβει η Helexpo A.E., καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αλλοίωναν την πραγματική εικόνα της οικονομικής θέσης της εταιρείας».

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «η ΔΕΘ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια έχει σωρεύσει ένα χρέος ύψους 2,557 εκατ. ευρώ στη Helexpo A.E., διόλου εικονικό, καθώς αφορά πραγματικά λειτουργικές δαπάνες για υπηρεσίες, τις οποίες η Helexpo A.E. παρείχε στη ΔΕΘ Α.Ε. κι έχει καταβάλει σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες της και τις οποίες έχει αναγνωρίσει η ΔΕΘ Α.Ε. εντάσσοντάς τες στις οικονομικές καταστάσεις της».

Τέλος, σημειώνεται ότι «η Helexpo A.E. ουδέποτε προέβη σε αυθαίρετες τιμολογήσεις αναδρομικών απαιτήσεων από τη ΔΕΘ Α.Ε. (όπως θα μπορούσε – και επιφυλάσσεται – να κάνει αναφορικά με τα έσοδα του υπογείου σταθμού αυτοκινήτων του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης» για τα έτη 2000-2004) και τα οποία με τους τόκους θα ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ, καθώς σκοπός της δεν είναι η οικονομική αφαίμαξη της ΔΕΘ Α.Ε., αλλά η συνεργασία στη βάση των υφιστάμενων Συμβάσεων και η ακριβής τήρησή τους».