Skip to main content

Ακάρ: Από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχουν συνεχώς προκλήσεις

Για ασέβεια στο διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών από μέρους της Ελλάδας έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Τέντωσε εκ νέου το σχοινί της τουρκικής προκλητικότητας ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι.

Σε όσα είπε ο Τούρκος υπουργός, διατράνωσε πάλι τη διάθεση της Τουρκίας για διάλογο τοποθετώντας τα συνήθη "αλλά" της Τουρκίας.

«Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε (…) Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική».

Αφού λοιπόν ζήτησε από ΕΕ και ΗΠΑ να μη γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών, έστρεψε τα πυρά προς την Ελλάδα: «Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε».

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.