Skip to main content

Ακάρ: Έτοιμοι για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία - Τι είπε για τον Πούτιν

«Ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία βρίσκονται συνεχώς σε επιχειρησιακή κατάσταση είναι έτοιμοι για νέες επιχειρήσεις», λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο τουρκικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ανά πάσα στιγμή, ανέφερε τη Δευτέρα η έγκυρη τουρκική εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ετοιμότητας και η απόφαση για τη διεξαγωγή της επιχείρησης λαμβάνεται από την πολιτική ηγεσία, προστίθεται.

«Ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία σε αυτές τις περιοχές βρίσκονται συνεχώς σε επιχειρησιακή κατάσταση είναι έτοιμοι για νέες επιχειρήσεις», είπε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος έναρξης τέτοιων επιχειρήσεων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου ετοιμότητάς τους, των συνθηκών εδάφους, του καιρού. «Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, από την πολιτική βούληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Hürriyet δεν αποκλείει η απόφαση για τη διεξαγωγή επιχείρησης στη Συρία να ληφθεί ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι καθοριστικές όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής της επιχείρησης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.