Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

ΑΚΑΡ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη δική της συμμετοχή, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Το μήνυμα ότι η Τουρκία θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για την υπεράσπιση των «συμφερόντων» της στη «Γαλάζια Πατρίδα» έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματά μας με τους γείτονες μέσω ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας μαζί τους», δήλωσε αρχικά ο Ακάρ, κατά την επιθεώρηση τουρκικών μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Ωστόσο, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας στις θάλασσες», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μάλιστα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας, στη βόρεια Συρία, να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ