Skip to main content

«Ακατανόητη η απόφαση των φαρμακοποιών να κοπεί η πίστωση στον ΟΑΕΕ»

Την αντίθεσή του, στην απόφαση των φαρμακοποιών να μη χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ μέσα στις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Εγκρίνω πολιτικά την απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών να καθυστερήσει για λίγο την πληρωμή των οφειλών του οργανισμού προς τα φαρμακεία, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την καταβολή της οφειλής του ΟΑΕΕ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ, επομένως, ακατανόητη την ενέργεια ορισμένων συνδικαλιστών του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής να μη χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Είναι επιβεβλημένο αλλά και αυτονόητο ότι, υπό τις συνθήκες που επικρατούν στα ασφαλιστικά Ταμεία, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση θα πρέπει αυτό το διάστημα να είναι γενναιόδωροι ως προς την πίστωση χρόνου που δίνουν για την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συναλλαγών. Να σας ενημερώσω ακόμη ότι ο ΟΑΕΕ από το πρωί έχει καταθέσει στον σχετικό τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα έναντι των οφειλών του προς τους συλλόγους φαρμακοποιών».