Skip to main content

Ακίνητα στη Θεσσαλονίκη: Πού θα βρείτε κατοικίες έως 50.000 ευρώ

Τι προσφέρουν, πού βρίσκονται - Τα περισσότερα ακίνητα χρήζουν ολικής ή μερικής ανακαίνισης - Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Με το real estate να επανακάμπτει δυναμικά και να ξαναθυμίζει εποχές κατά τις οποίες οι εν δυνάμει αγοράστες ακινήτων έψαχναν και επενδυτικές ευκαιρίες, πέρα από την έντονη διάθεση που είχαν για ιδιοκατοίκηση, η γκάμα των κατοικιών που βγαίνει προς πώληση και μάλιστα σε δελεαστικές τιμές συνεχώς αυξάνεται.

Έτσι με ποσό που δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ακίνητα στον δήμο Θεσσαλονίκης, που εκτείνονται σε 20 έως 80 τμ, εκ των οποίων άλλα χρήζουν ολικής ανακαίνισης, αν πρόκειται για παλιές κατασκευές, και αλλά μερικής, όταν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση ή είναι νεότερα, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ανακαινισμένων ακινήτων, κυρίως όταν είναι στούντιο. Η πλειονότητα των προσφερόμενων ακινήτων είναι περί τα 50 τμ.

Το ζήτημα είναι τι θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, αλλά και ο λόγος για τον οποίο θα προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγοραστές αποκτούν ακίνητα, τα ανακαινίζουν και εν συνεχεία του μεταπουλούν, αλλά και τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τις ανακατασκευές και προχωρούν σε τέτοιου τύπου αγορές με την προοπτική της μεταπώλησης.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης, αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή του ακινήτου, την κατάσταση και τις παροχές του.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που συγκέντρωσε από ιστοσελίδες αγγελιών η Voria.gr και σας παρουσιάζει ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις ακινήτων.

Μεταξύ των αγγελιών υπάρχουν από μονοκατοικίες μέχρι διαμερίσματα σε ορόφους αλλά και ισόγεια και υπόγεια. Σχεδόν στο σύνολο των αγγελιών η ατομική θέρμανση είναι δεδομένη, ενώ δεν διαθέτουν θέσεις στάθμευσης.

Ακίνητο 52 τμ στην Παναγία Φανερωμένη πωλείται προς 42.000 ευρώ. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και είναι στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Διαμέρισμα 20 τμ, στη Ροτόντα, πλήρως ανακαινισμένο, στο ισόγειο, με αυτόνομη θέρμανση, πωλείται προς 48.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 56 τμ, στην περιοχή της Μπότσαρη, ημιεπιπλωμένο, ισόγειο, με αυτόνομη θέρμανση, πωλείται προς 50.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 54 τμ. στην Κασσάνδρου, στον 4ο όροφο, πωλείται προς 39.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 49 τμ, στην περιοχή της Μαρτίου, στον 4ο όροφο, ανακαινισμένο το 2004, πωλείται αντί του ποσού των 38.000 ευρώ.

Γκαρσονιέρα 40 τμ, στην Πέτρου Συνδίκα, πλήρως ανακαινισμένη, στον 4ο όροφο, πωλείται προς 40.000 ευρώ.

Μονοκατοικία στο Τσινάρι, 82 τμ που εκτείνεται σε δυο επίπεδα, πωλείται προς 39.000 ευρώ. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση.

Διαμέρισμα 60 τμ. , στη Μοναστηρίου, δίπλα σε στάση του μετρό, με αυτόνομη θέρμανση, διατίθεται προς 50.000 ευρώ. Βρίσκεται στον 4ο όροφο.

Διαμέρισμα 70 τμ, στην οδό Λαγκαδά, στον 3ο όροφο, πωλείται προς 49.000 ευρώ.

Ανακαινισμένο διαμέρισμα 45 τμ., 1ου ορόφου, στην περιοχή του Διοικητηρίου, πωλείται προς 48.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 55 τμ, στην Αγίων Πάντων, ανακαινισμένο, που βρίσκεται στον ημιόροφο της πολυκατοικίας, πωλείται προς 33.000 ευρώ.

Νεόδμητη γκαρσονιέρα, 35 τμ, στην Άνω Πόλη, πωλείται προς 45.000 ευρώ. Το έτος κατασκευής της είναι το 2020 και διαθέτει αυτόνομη θέρμανση.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ημιυπόγειων τα οποία στο παρελθόν ήταν επαγγελματικοί χώροι και πωλούνται χωρίς καμία πρόβλεψη προκειμένου μετά την αγορά τους να μετατραπούν σε κατοικίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ημιυπόγειου χώρου, 113 τμ, στην περιοχή της Μαρτίου, που πωλείται προς 38.000 ευρώ. Στη σχετική αγγελία αναφέρεται πως ο χώρος μπορεί να χωριστεί στα δυο προκειμένου να προκύψουν δυο κατοικίες.