Skip to main content

Ακιντζί: Το δείπνο δεν σηματοδοτεί επανέναρξη συζητήσεων

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε πως η κατάσταση βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα πρέπει να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές θα κινηθούν μαζί ή όχι.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σήμερα ότι συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων σε δείπνο, στις 16 Απριλίου, δεν θα σηματοδοτήσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Ακιντζί είπε ότι η συνάντηση αφορά την αναζήτηση προθέσεων, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επίσης ότι στόχος της συνάντησης είναι, μέσα από τον διάλογο, να ξεπεραστεί η δυσκολία που έχει δημιουργηθεί, από τη μη πραγματοποίηση συναντήσεων τους τελευταίους 10 μήνες.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί επανέλαβε ότι δεν πρέπει να τίθενται προϋποθέσεις πριν από την συνάντηση, ούτε να γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης ή υποβάθμισης της σημασίας της.

«Η κατάσταση, βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα πρέπει να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές θα κινηθούν μαζί ή θα πάρουν χωριστούς δρόμους», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη ότι αποδέχεται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων αλλά όχι την αριθμητική, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι ποτέ δεν ζήτησε αριθμητική ισότητα σε κάθε επίπεδο των ομοσπονδιακών θεσμών.