Skip to main content

Ακυρώνονται αύριο περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ακυρωθούν 895 πτήσεις εξαιτίας της απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο Verdi ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 87.000 επιβάτες.

Περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa θα ακυρωθούν αύριο, λόγω της απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο Verdi για το προσωπικό στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, την Κολωνίας-Βόνης, του Ντόρτμουντ και του Αννόβερου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας, θα ακυρωθούν 895 πτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 60% του κανονικού προγράμματος, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 87.000 επιβάτες.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο Verdi (που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Γερμανίας) ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δικαιούνται αύξηση αποδοχών ύψους 6%. Η απεργία αφορά μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προσωπικό εδάφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από την συμμετοχή στην απεργία των πυροσβεστών των αεροδρομίων.