Skip to main content

Ακυρώσεις έργων, αρχαία και έλλειψη στρατηγικής η κριτική στον Ζέρβα

Κριτική της αντιπολίτευση στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τα πεπραγμένα της διοίκησης Ζέρβα στο τελευταίο τετράμηνο του 2019.

Κριτική για το τελευταίο τετράμηνο του 2019 κατά το οποίο στο τιμόνι του δήμου ήταν η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με θέμα τον απολογισμό του προηγούμενου έτους.

Η κριτική κινήθηκε γύρω από το ζήτημα των ακυρώσεων και καθυστερήσεων έργων, όπως η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, των αρχαίων του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και της στρατηγική που ακολουθεί ο δήμος.

Διαβάστε: Απολογισμός Ζέρβα: Χρυσή ευκαιρία να αλλάξει κατηγορία η Θεσσαλονίκη

Ως επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», ο Βασίλης Γάκης ανέφερε πως το τετράμηνο αυτό αποτέλεσε σκληρή δοκιμή για όλους επισημαίνοντας ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την έλλειψη ενός γενικού πλαισίου στο οποίο κινείται η πόλη. «Δεν ακούσαμε τη διοίκηση να αναφέρει συγκεκριμένη στοχοθεσία και πολιτική», σημείωσε ο κ. Γάκης.

Ο Γιώργος Ορφανός από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν προσήλθε σε συζήτηση με άλλες παρατάξεις αλλά προσπάθησε να εξαγοράσει άτομα που διψούσαν για εξουσία. Μάλιστα η αναφορά αυτή του κ. Ορφανού προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Νίκου Ζεϊμπέκη, ο οποίος ζήτησε τον κ. Ορφανό να ανακαλέσει. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο επεισόδιο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, έληξε τη συζήτηση κλείνοντας τα μικρόφωνα. 

Σκληρή ήταν και η επίθεση της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον κ. Ζέρβα ότι «βιάστηκε να πετάξει γρήγορα το κουστούμι του ανεξάρτητου» ενώ εξαπέλυσε πυρά για τη στάση του δημάρχου στο ζήτημα των αρχαίων του μετρό Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενη στο θέμα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, σημείωσε ακόμα πως οι καλλιτέχνες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί ενώ τα σπιτάκια «έφυγαν» από την πλατεία μετά από τέσσερις περίπου μήνες. 

Ο Σπύρος Βούγιας, εκ μέρους της «ΠΟΛΗχρωμης Πόλης», σημείωσε πως αν δεν αλλάξει η λογική της εξουσίας που κυριάρχησε ως τώρα, υπάρχει κίνδυνος να  επηρεαστεί αρνητικά ολόκληρη η θητεία, με αποτέλεσμα μια ακόμη χαμένη τετραετία για την πόλη. Ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για ρεβανσιστική λογική σε σχέση με έργα της προηγούμενης διοίκησης, όπως η πλατεία Ελευθερίας, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και σε θετικά σημεία της διοίκησης του δήμου, όπως η ανταπόκρισή του στο ζήτημα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.