Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η πρώην ΑΣΟΕΕ θα είναι απούσα για πρώτη φορά στην ιστορία της από την εκλογική διαδικασία - Επεισοδιακές οι εκλογές και στη Νομική Αθηνών.

Δεν θα στηθούν τελικά οι κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπό τον φόβο των επεισοδίων, η λύση της μεταφοράς της κάλπης στην Αίγλη Ζαππείου ακυρώθηκε και έτσι η πρώην ΑΣΟΕΕ θα είναι απούσα από την εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Από την άλλη, σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως η διακοπή της εκλογικής διαδικασίας στην ΑΣΟΕΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι «ο φοιτητικός σύλλογος (ο οποίος διοικείται από την ΠΑΣΠ) απέτυχε να εξεύρει χώρο διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, η διαδικασία έχει αναβληθεί αορίστως».

Παράλληλα, επεισοδιακή είναι η εκλογική διαδικασία για τη Νομική Αθηνών, αφού από τη μία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τους φοιτητές να προσέλθουν στις κάλπες που έχουν στηθεί στην Αίγλη Ζαππείου και από την άλλη, κυρίως αριστερές παρατάξεις αντιδρούν καθώς επιθυμούν να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σίνα.

Γενικά, οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος με «φόντο» τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ και τις ρητορικές και τις έρευνες, σχετικά με τη βία και την ανομία στην ανώτατη εκπαίδευση. Όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο όργανο των φοιτητών, το οποίο να είναι επιφορτισμένο με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, στις εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αποχή είχε αναδειχθεί νικητής των εκλογών, με ποσοστό άνω του 40%.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τα ΑΕΙ και το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν μέλη των φοιτητικών παρατάξεων στη Voria.gr (δείτε εδώ περισσότερα).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ