Skip to main content

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη, εκτίμησε ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Για «αναμασημένο» πολιτικό σύστημα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μετά την αποφυλάκισή του.

Ερωτηθείς τι θα ψήφιζε σήμερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε ΣΥΡΙΖΑ καθώς τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις.

Εκτίμησε ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τάχθηκε υπέρ μίας «νέας αριστεράς», ενώ επεσήμανε ότι από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά σε αυτό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. «Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τι να ψηφίσεις δηλαδή;», διερωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων επέμεινε ότι δεν έβαλε ποτέ «το δάχτυλο στο μέλι», ούτε δωροδοκήθηκε, ενώ έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του.

Ανέφερε επίσης ότι η ζωή του δεν ήταν πολυδάπανη, ενώ επεσήμανε ότι το πρώτο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε, ήταν στημένο.