Skip to main content

Ακυβέρνητο στο Αιγαίο πλοίο που απέπλευσε από τη Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή βόρεια της Καρπάθου κατέπλευσε ρυμουλκό πλοίο, όπου ρυμούλκησε το ακυβέρνητο πλοίο έξω από τον εμπορικό λιμένα Ρόδου

Συναγερμός σήμανε προχθές στις λιμενικές αρχές Καρπάθου και Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το, για ακυβερνησία φορτηγού πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. βόρεια ν. Καρπάθου, με 17 αλλοδαπούς πλήρωμα, χωρίς ο πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.           

Στην περιοχή κατέπλευσε ρυμουλκό πλοίο, όπου ρυμούλκησε το ακυβέρνητο πλοίο έξω από τον εμπορικό λιμένα Ρόδου όπου και αγκυροβόλησε πρωινές ώρες σήμερα σε ασφαλή θέση.

Το φορτηγό πλοίο «CONTHSIP FUN'» είχε αποπλεύσει από το λιμένα της Θεσσαλονίκης με προορισμό το λιμένα Πορτ Σάιντ, έμφορτο με 8,242 M.T. εμπορευματοκιβώτια.      

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.