Skip to main content

AKMI Gastronomy Festival 3: Γιορτή γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΚΜΙ Gastronomy Festival ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό της Β. Ελλάδος και υπόσχεται δύο ημέρες γεμάτες με γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με το τρίτο διήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου.

«Αναγνωρίζοντας την καθοριστική σημασία της παροχής ποιοτικών επισιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, θέτει ως βασικό στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών ικανών να αναβαθμίσουν τον ελληνικό τουρισμό διεθνώς», αναφέρεται το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ανακοίνωσή του και εξηγεί: «Για αυτόν τον λόγο διοργανώνει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων και masterclasses, προκειμένου οι σπουδαστές του του να έχουν ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης αλλά και καλλιέργειας των τεχνικών δεξιοτήτων, που απαιτεί το επάγγελμα που έχουν επιλέξει».

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ θα παρελάσουν από τις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη 20 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι τον «υπηρετούν» με τεράστια επιτυχία, έχοντας λάβει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα από 10 εξειδικευμένα σεμινάρια  θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση, δεν θα παραλειφθούν και οι αναφορές στις σημαντικότερες νέες τάσεις της σύγχρονης διεθνούς κουζίνας ενώ από τη διοργάνωση δεν θα λείψουν και τα πλούσια δώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΑΚΜΙ Gastronomy Festival εδώ και 3 έτη αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης τόσο για τους σπουδαστές και επαγγελματίες Γαστρονομίας, όσο και για τους λάτρεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, «για αυτό τον λόγο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό της Β. Ελλάδος και υπόσχεται δύο ημέρες γεμάτες με γεύσεις, χρώματα και αρώματα».

Σε όλους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη αλλά προϋποθέτει συμπλήρωση της φόρμας.

Πληροφορίες:

Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου 2019
ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14 Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις συμμετοχής: www.iek-akmi.edu.gr/grastronomyfestival3