Skip to main content

Ακολουθεί κρίσιμο 20ήμερο για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Από Voria.gr
Έγινε η πρώτη τριμερής συνάντηση για να ξεμπλοκάρει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Καπνός, λευκός ή μαύρος, θα βγει ως τις 15 Ιουνίου.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τριμερής συνάντηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μεταξύ αρμοδίου υπουργείου, Αττικό Μετρό ΑΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου της βασικής γραμμής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης - που σκοπό είχε να έρθουν σε συννενόηση ανάδοχος και κύριος του έργου, δηλαδή η Αττικό Μετρό Α.Ε, για να επανεκκινήσουν οι εργασίες- οι πρώτες πληροφορίες λένε τα εξής δύο:

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφ' ενός οι οικονομικές απαιτήσεις του αναδόχου, περί τα 615 εκατ. ευρώ, εκτιμήθηκαν από «υπερβολικές» έως «τεράστιες»

Και αφ' ετέρου υποστηρίχθηκε ότι το θέμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έχει καταλήξει ως το τέλος Ιουνίου, καθώς αν η παρούσα εργολαβία "βρει βράχια", η Αττικό Μετρό ΑΕ, θα πιέζεται χρονικά για να προλάβει να δημοπρατήσει το υπόλοιπο του έργου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Πάντως, εκφράστηκε η βούληση από την πλευρά του δημοσίου να καταβληθεί ένα επιπλέον «λογικό» ποσό στον ανάδοχο ως αποζημίωση, με μία νομική φόρμουλα που θα βρεθεί, πέρα βεβαίως από τις αποζημιώσεις που κέρδισε ή πιθανώς θα κερδίσει στο μέλλον από τη Διαιτησία.

Μάλιστα, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να βρεθεί, έστω την ύστατη ώρα, ένας κοινός τόπος και το έργο να προχωρήσει, καθώς, όπως λέγεται, με εξαίρεση τον σταθμό της Βενιζέλου, τα εργοτάξια είναι «καθαρά» και οι εργασίες μπορούν να επιταχυνθούν.