Skip to main content

Στο φως ακόμα μία φωτογραφία της Θεσσαλονίκης με τα τείχη ανέπαφα

Και η δεύτερη φωτογραφία έχει αναρτηθεί στο facebook από την ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» - Απεικονίζει το τείχος και τον Λευκό Πύργο

Και δεύτερη φωτογραφία όπου φαίνονται ανέπαφα τα τείχη της Θεσσαλονίκης ήρθε στη δημοσιότητα μέσα σε λίγες ημέρες έπειτα από την ανακάλυψη της πρώτης φωτογραφίας που τάραξε τα νερά και δίχασε τους ερευνητές για το αν απεικονίζει ή όχι την πόλη.

Και η δεύτερη φωτογραφία έχει αναρτηθεί στο facebook από την ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης». Ωστόστο, κατόπιν αιτήματος του κατόχου της φωτογραφίας, η συγκεκριμένη ομάδα "κατέβασε" τη φωτογραφία λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και την αντικατέστησε με αυτή που φαίνεται τώρα στη δημοσίευση. 

Η εν λόγω φωτογραφία έχει τραβηχτεί μπροστά από τον πύργο της αποβάθρας, από το ύψος της σημερινής Πλατείας Ελευθερίας, με αποτέλεσμα να φαίνεται το τείχος αλλά και ο Λευκός Πύργος με το περιτείχιό του.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης:

Τελικά ότι δεν είδαμε για χρόνια ολόκληρα τα βλέπουμε μέσα σε λίγες ημέρες !! Μια φωτογραφία των τειχών της Θεσσαλονίκης, με τον Λευκό Πύργο στο βάθος, απο την αντίθετη πλευρά που τραβήχθηκε η φωτογραφία που γνωστοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η φωτογραφία είναι απο το χρονολόγιο του φίλου Alexandros Giannios και του την έστειλε ο φίλος του Bill Plaster (https://www.facebook.com/bill.plaster.12). Από εκεί και πέρα είναι άγνωστο προς το παρόν, το που ανήκει και αν έχει πνευματικά δικαιώματα. Φυσικά η ανάρτηση της γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την προαγωγή της γνώσης εκείνης της περιόδου.