Skip to main content

Δύο ακόμη ξεχωριστοί ομιλητές στο TEDx Thessaloniki 2016

Στη σκηνή του TEDx Thessaloniki 2016, στις 2 Απριλίου, θα ανέβουν για να μοιραστούν τις ιστορίες τους ένας 'Ελληνας επιχειρηματίας και ένας performer.

'Ενας 'Ελληνας επιχειρηματίας, που με έδρα την  Καλιφόρνια αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό βραχιόλι που χαρτογραφεί τα ανθρώπινα συναισθήματα και ένας performer σκηνογράφος που συνδυάζει το video, το φως και την κίνηση θα ανέβουν στη σκηνή του TEDx Thessaloniki στις 2 Απριλίου, για να μοιραστούν μαζί τις ιστορίες τους.

Ο Γιώργος Ελευθερίου είναι επιχειρηματίας, καθώς και συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sentio Solutions. H εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του Feel, του πρώτου βραχιολιού που αναγνωρίζει και καταγράφει τα ανθρώπινα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν θετικές συναισθηματικές συνήθειες και να βελτιώσουν τη ψυχική τους ευεξία.

Κατά το παρελθόν, ο Γιώργος εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, με εξειδίκευση στον τομέα των Big Data & Analytics. Κατά την περίοδο αυτή απέκτησε σημαντική εμπειρία μέσα από τη συνεργασία του με ανώτερα διοικητικά στελέχη και πελάτες που υπάγονται στη λίστα Fortune100, σε μία ποικιλία βιομηχανικών κλάδων. Προηγουμένως είχε εργαστεί ως Project Manager σε μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών IT στην Ελλάδα, όπου ήταν υπεύθυνος διαχείρισης σχέσεων και δεσμεύσεων με τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών σε 6 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει Μηχανική και Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός Master of Science στη Διοικητική Επιστήμη και Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Columbia.

O Στάθης Μήτσιος ασχολείται με τη σκηνογραφία, τα installations και το video mapping.Με σπουδές γραφιστικής καθώς και αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και έχοντας μελετήσει το “φως” και την “κινούμενη εικόνα” έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο σκηνογράφο θεαμάτων που ενσωματώνει το βίντεο μέσα στον σκηνικό χώρο δημιουργώντας εικονικά περιβάλλοντα και σύνθετες φωτιστικές συνθήκες μέσω του 3D video mapping.


Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς και φορείς όπως το Κ.Θ.Β.Ε., το Α.Π.Θ. η 8η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων,το ∆ΗΠΕΘΕ Πάτρας,ο δήμος Θεσσαλονίκης,o δήμος Αθηνών, το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης αλλά και με εικαστικούς καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, μουσικά σχήματα, διοργανωτές festival.
Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος, visualiser, κινηματογραφιστής και γραφίστας δημιουργώντας ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, promotional videos, οπτικές- video εγκαταστάσεις, θεατρικές εγκαταστάσεις-παραστάσεις, σκηνικά κ.α.


H 2α Απριλίου πλησιάζει και τα εισιτήρια θα είναι για λίγο ακόμα διαθέσιμα στο www.tedxthessaloniki.com