Skip to main content

Ακονίζει μαχαίρια για το μάθημα της Ιστορίας ο Ψωμιάδης

Σχέδιο κατάργησης της Ιστορίας από τα σχολεία καταγγέλλει ο Π.Ψωμιάδης, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι αυτή η κίνηση του υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει.
Επιχείρηση κατάργησης της Ιστορίας από τα σχολεία καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των υφυπουργών Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετου.

«Αφού δεν κατάφεραν να αλλάξουν την Ιστορία μας, τώρα επιχειρούν να την καταργήσουν. Φαίνεται ότι τα σχέδια για τον εξοστρακισμό της Ιστορίας από την παιδεία των νέων της Ελλάδας βρίσκονται πάλι σε πλήρη εξέλιξη, αφού σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη δομή και τη μορφή του νέου Λυκείου η Ιστορία δεν θα είναι πια υποχρεωτικό μάθημα στις δύο τελευταίες τάξεις» τονίζει και ανακοίνωσή του. Ο κ. Ψωμιάδης, μάλιστα, προειδοποιεί ότι «δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά», γιατί, όπως σημειώνει, «λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του, δεν έχει μέλλον».

Αναφορικά με την καθιέρωση  ως υποχρεωτικό μάθημα της φυσικής αγωγής στη β’ και γ’ Λυκείου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ότι είχε προτείνει  με πολλές παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη χρηματοδότηση της σχολικής στέγης να περιλαμβάνεται και η δημιουργία γυμναστηρίου σε κάθε σχολείο.

«Είναι προφανές ότι το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι της απαράδεκτης κατάργησης των αθλητικών σχολείων. Επί της ουσίας μηδέν. Μόνο εντυπώσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψωμιάδης.