Skip to main content

Ακροδεξιός ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων στη Φρανκφούρτη

Το κίνητρο των επιθέσεων δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης ήταν ακροδεξιός.

Ακροδεξιών απόψεων φέρεται να ήταν ο δράστης της επίθεσης με πυροβολισμούς σε μαγαζί με ναργιλέδες χθες το βράδυ σε περιοχή έξω από τη Φρανκφούρτη.

Διαβάστε αναλυτικά: Μακελειό στη Γερμανία:Εννέα νεκροί σε επιθέσεις με πυροβολισμούς (vid)

Το κίνητρο των επιθέσεων δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του, στο οποίο ο ίδιος εντοπίστηκε νεκρός.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες και τα πυρά τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς ακόμη ανθρώπους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. «Σε αυτό το στάδιο, η αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει μόνο ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν τη νύχτα.

Ένας από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους υπέκυψε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων των δύο επιθέσεων να αυξηθεί σε εννέα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Το πρόσωπο που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για την επίθεση βρέθηκε νεκρό μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί.