Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΡΑΛΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» Ο ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

Ο «αειθαλής» οδηγός από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον 58χρονο (!) συνοδηγό του, επιδιώκουν άλλη μία διάκριση στο Ράλι Ακρόπολις, με... τέρμα τα γκάζια

Δυναμικό come back στο «Ράλι των Θεών», το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017, μετά από απουσία 12 ολόκληρων ετών, είναι έτοιμος να κάνει από αύριο μέχρι και την Κυριακή ο «αειθαλής» οδηγός από τη Θεσσαλονίκη, Σωκράτης Τσολακίδης, με συνοδηγό τον συντοπίτη και... γηραιό του είδους, Χάρη Δήμου, και μαζί με ένα από τα πιο δυνατά αυτοκίνητα στην κατηγορία του, το εντυπωσιακό Skoda Fabia R5.

Ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής του 2003, που κατάγεται από το Κιλκίς και επέστρεψε στην ενεργό δράση μόλις πέρυσι και, μάλιστα, στο... σπίτι του, το 49ο Ράλι ΔΕΘ, με το ίδιο αυτοκίνητο και μαζί με τον 58χρονο (!) συνοδηγό του, δηλώνει άοκνος εραστής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Η αγάπη μας για το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι δεδομένη. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποχωριστείς. Αυτή η αγάπη, που δεν σιγάζει ποτέ, με οδήγησε να επιστρέψω στο τιμόνι και τους μεγάλους αγώνες», λέει στη Voria.gr ο κ. Τσολακίδης.

Ο Κιλκισιώτης οδηγός ξεκίνησε τους αγώνες αυτοκινήτου το 1997 ως συνοδηγός, με οδηγό τον τωρινό συνοδηγό του, Χάρη Δήμα. Ξεκίνησε πίσω από το τιμόνι στο χωμάτινο Ράλι Χαλκιδικής το μακρινό 1988 και το 2003 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, με νίκη στο 37ο Ράλι ΔΕΘ. Η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει στο Ράλι Ακρόπολις, στις συνολικά πέντε -μαζί με τη φετινή- συμμετοχές του στον θεσμό, ήταν η δεύτερη θέση στην κατηγορία Ν2 με ένα Mitsubishi Lancer Evo VII, το 2002, όταν ακόμη η διοργάνωση ήταν παγκόσμιας εμβέλειας (WRC).