Skip to main content

Ακσόι: Μάταια η προσπάθεια της Ελλάδας - «Άνευ όρων» ο διάλογος

Ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα, στον απόηχο της δραστηριότητας του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάλεσε την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο με την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια προκλητική απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex νότια της Ρόδου.

Ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο.

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε Navtex, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε.

«Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Αθήνα σε διάλογο «άνευ όρων» για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τα υπόλοιπα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: cnn.gr