Skip to main content

Ακυρώνονται ραντεβού στα νοσοκομεία λόγω επίσχεσης εργασίας

Μετέωροι μένουν οι ασθενείς που έχουν κλείσει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των περισσότερων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα
Μετέωροι μένουν οι ασθενείς που έχουν κλείσει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των περισσότερων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών του περασμένου τριμήνου.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η λειτουργία των νοσοκομείων καθίσταται επισφαλής, ειδικά σε μέρες γενικής εφημερίας, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί οι οποίοι μπορούν να εφημερεύσουν, αφού έχει εξαντληθεί το όριο των 4 εφημεριών μηνιαίως που αντιστοιχεί στον καθένα.

Μάλιστα αύριο στις 11 το πρωί η διοίκηση της ΕΝΙΘ θα συναντηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τους κινδύνους που δημιουργεί για τη δημόσια υγεία η αδυναμία λειτουργίας νοσοκομείων λόγω της έλλειψης γιατρών. Σήμερα, ημέρα γενικής εφημερίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η ΜΕΘ, το χειρουργικό, το αναισθησιολογικό, το μικροβιολογικό και το αιματολογικό τμήμα λειτούργησαν με γιατρούς που εφημερεύουν εθελοντικά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί του Ιπποκρατείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Ιπποκρατείου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι 250 γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιούν από χτες επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα εφημεριών. Αυτό έχει ως συνέπεια να αναβάλλονται τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και τα προγραμματισμένα χειρουργεία.