Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΠΘ

Ακύρωση των δύο πράξεων της Διαμαντοπούλου ζητά το πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τον ορισμό της της οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα υλοποιήσει τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης για το νέο νόμο, ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας το το πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ ζητά την ακύρωση των πράξεων με τις οποίες διορίζεται η Οργανωτική Επιτροπή και ορίζεται ως εκλογικό σύστημα για τις εκλογές των Διοικητικών Συμβουλίων τη, λεγόμενη, ταξινομική ψήφο.

Εκπρόσωπος του ΑΠΘ ορίστηκε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χρυσογόνος, ο οποίος θα σταθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να υποστηρίξει την αίτηση του ΑΠΘ, με την οποία ζητά την ακύρωση δύο πράξεων της υπουργού Παιδείας.

«Η κίνηση του Α.Π.Θ. να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το ερώτημα της αντισυνταγματικότητας των πράξεων αυτών εναρμονίζεται πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων οι οποίες έκριναν τις πράξεις ως θεσμική εκτροπή», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος δεν είχε υπογράψει τη σχετική διαπιστωτική πράξη.

«Θέλω να πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δώσει μία οριστική λύση στη μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή που έχει προκληθεί στα πανεπιστήμια εξαιτίας των πρόσφατων πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας», πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ