Skip to main content

Αλ Κάιντα: Θα συνεχίσουμε τον ιερό πόλεμο

Ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, δεσμεύτηκε σήμερα να συνεχίσει το δρόμο του τζιχάντ κατά της Δύσης που χάραξε ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθη

Ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, δεσμεύτηκε σήμερα να συνεχίσει το δρόμο του τζιχάντ κατά της Δύσης που χάραξε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και είναι διαθέσιμο στο YouTube.

"Οφείλουμε να συνεχίσουμε το δρόμο του τζιχάντ για να διώξουμε τους εισβολείς από τη γη του Ισλάμ", σημειώνει ο Ζαουάχρι στο μήνυμά του προς "το ισλαμικό έθνος" σε επικήδειο που κάνει στον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο οίκημα όπου διέμενε στην πόλη Αμποταμπάντ.

Μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια εξέγερση των μουσουλμάνων, σημειώνει ο Ζαουάχρι, ο οποίος αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος από το 28λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη μνήμη του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

"Τώρα χαίρεστε για το μαρτύριο του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιερού πολεμιστή, αλλά θα το μετανιώσετε", υπογραμμίζει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, και προσθέτει: "Σήμερα, χάρη στο Θεό, η Αμερική δεν αντιμετωπίζει ένα άτομο ή μια ομάδα (...) αλλά ένα έθνος που εξεγείρεται, το οποίο ξύπνησε από τον ύπνο του σε μια αναγέννηση του Τζιχάντ".

Οι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Συρία αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό κατά των ΗΠΑ, προσθέτει επίσης ο Ζαουάχρι, καλώντας και τη νεολαία του Πακιστάν να ακολουθήσει το παράδειγμα των νέων στα αραβικά έθνη που επιζητούν να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους.

Ωστόσο ο Ζαουάχρι καλεί τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο "πλήθη σε τεμένη, αγορές ή δημόσιους χώρους".