Skip to main content

Ο αποχαιρετισμός του Τσίπρα στον Τάσο Κουράκη:«Μιλούσε για να σμίξει με τον κόσμο» (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην μακρά πολιτική διαδρομή του Τάσου Κουράκη από το χώρο των κινημάτων στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με θερμά λόγια και με συγκίνηση αποχαιρέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον Τάσο Κουράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Αναφερόμενος στον θανόντα ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ο Τάσος Κουράκης ήταν κατ' επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός, η έπαρση ήταν μια έννοια ξένη για αυτόν, όπως και το εγώ έναντι του εμείς. Μιλούσε όχι για να ξεχωρίσει αλλά για να σμίξει με τον κόσμο".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ο Τάσος Κουράκης μπόλιασε τους συλλογικούς αγώνες με αφοσίωση στα ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού και στον άνθρωπο. "Θα τον θυμόμαστε ως φωτισμένο επιστήμονα, δάσκαλο, ακτιβιστή, μαχητή, βουλευτή, υπουργό".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην μακρά πολιτική διαδρομή του Τάσου Κουράκη από το χώρο των κινημάτων και της αυτοδιοίκησης μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή. Στάθηκε στα όσα πέτυχε το διάστημα που διετέλεσε στο υπουργείο Παιδείας, που παρά τις δύσκολες συνθήκες προχώρησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Θύμισε ότι προχώρησε στην ακύρωση των απολύσεων και την επιστροφή στα καθήκοντά τους των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και μια σειρά σημαντικών αλλαγών για τη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας την αγωνία του Τάσου Κουράκη για κρίσιμα θέματα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πρώτης περιπέτειας υγείας όταν ο Τάσος Κουράκης παρά το γεγονός ότι είχε βγει από το χειρουργείο τον ρωτούσε για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε τον επικήδειο με τους στίχους που έγραψε ο ίδιος ο Τάσος Κουράκης: "Μόνο μην με καταναλώσετε, παρακαλώ σεβαστείτε με. Δοκιμάστε με και αφήστε με στην άκρη. Ίσως στα παιδιά σας, να έχω καλύτερη".

Τον Τάσο Κουράκη αποχαιρέτησε ο γιος του Στέλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του πατέρα του, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι ήταν πολυάσχολος πάντα έβρισκε τον τρόπο ώστε να περνά άφθονο χρόνο με την οικογένειά του. "Είχε την ικανότητα να εμπνέει το καλύτερο στους ανθρώπους που τον περιστοίχιζαν" επισημανε, αποχαιρετοντας με συγκίνηση τον πατέρα του.

Συγγενείς, φίλοι, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη. Η σορός του θανόντος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.