Skip to main content

Αλαβάνος: «Δεν υπάρχουν διασπαστικές προθέσεις»

«Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι όρος για τη Μαφία, όχι για την Αριστερά», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών (σσ. εντός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) είναι όρος για τη Μαφία, όχι για την Αριστερά», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας πως «δεν πρόκειται να δικαιωθούν» εκείνοι που «βλέπουν» διασπαστικές προθέσεις εκ μέρους του.

Μιλά για σημερινή «μεγάλη αντίφαση», που συνίσταται στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία «απαιτεί μια ουσιαστική αντιπολίτευση, που είναι εν σπέρματι η εναλλακτική πολιτική, που διεκδικεί τη λαϊκή πλειοψηφία. Αυτή δεν μπορεί να προέλθει από τον δικομματισμό, όπως η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αποτέλεσε ανατροπή σε σχέση με τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την Αριστερά».

Ο κ. Αλαβάνος διευκρινίζει πως στο «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης», για το οποίο μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, «χωρούν» όλοι, από τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. «Όλοι αυτοί θα αισθανθούν απελευθέρωση να ανήκουν σε ένα μεγάλο ρεύμα αλληλεγγύης, που θα βάλει σε νέα πορεία τη χώρα. Σε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία», λέει.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της κυβέρνησης, υποστηρίζει πως «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με θετικές προθέσεις».