Skip to main content

Αλεπού κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη και έπεσε θύμα τροχαίου (φωτο)

Οι δύο χιονιάδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή φαίνεται πως ανάγκασαν μία κόκκινη αλεπού να αναζητήσει τροφή μια ανάσα από το κέντρο της πόλης

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη, παράξενη -ίσως και πρωτοφανή- εικόνα ήρθαν σήμερα οδηγοί και πολίτες της Θεσσαλονίκης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Το κρύο και οι δύο απανωτοί χιονιάδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών φαίνεται πως ανάγκασαν μία κόκκινη αλεπού να αναζητήσει τροφή σε χαμηλότερα υψόμετρα και δη σε κατοικημένες περιοχές, όπως, άλλωστε, είθισται για το είδος.

Το συμπαθές τετράποδο, που από τη φύση του αποφεύγει την επαφή με τον άνθρωπο, στην αναζήτησή του για τροφή, βρέθηκε μία ανάσα από το κέντρο της πόλης, στην οδό 26ης Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς έπεσε θύμα τροχαίου.

Ενδεχομένως η σύγκρουση με όχημα να έλαβε χώρα το βράδυ, καθώς η αλεπού είναι νυκτόβιο ζώο και δεν κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι εάν κάποιος συναντήσει άτομο του είδους την ημέρα, το οποίο, μάλιστα, θα τον πλησιάσει χωρίς να φοβάται ή θα κινείται αμέριμνα παρά την ανθρώπινη παρουσία, η συμπεριφορά του θα πρέπει να θεωρηθεί αφύσικη και ύποπτη για την παρουσία λύσσας.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης της Voria.gr: