Skip to main content

Αλεπούδες κόβουν βόλτες στον Πολύγυρο-Καμπανάκι κτηνιατρικής υπηρεσίας

Από την αρμόδια υπηρεσία επισημαίνεται ότι οι αλεπούδες είναι φυσικοί φορείς της λύσσας και θα πρέπει να απόφεύγεται η επαφή μαζί τους.

Καμπανάκι χτύπησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής για την παρουσία αλεπούδων σε περιοχή του Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση για παρουσία αλεπούδων στην περιοχή Λούκι Πολυγύρου που ταΐζονται και φροντίζονται από πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αλεπούδες είναι δεξαμενή στη φύση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και δυνάμει θανατηφόρας για τον άνθρωπο αρρώστιας, της Λύσσας. Τα ζώα αυτά είναι άγρια και δεν πρέπει να προσεγγίζονται γιατί μπορεί να επιτεθούν και να δαγκώσουν. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται άμεσα αντιλυσσική θεραπεία. Ακόμα και απλή επαφή με το σάλιο των ζώων αυτών από μολυσμένα αντικείμενα, από χόρτα ή από το έδαφος, μπορεί υπό συνθήκες να μεταδώσει το νόσημα στους ανθρώπους.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται και πρέπει να αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα που προσελκύει τα ζώα αυτά και που μπορεί να τα φέρει σε επαφή με ανθρώπους. Ιδιαίτερα δε το εκούσιο τάισμά τους όπως και η συσσώρευση σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν ότι τα ζώα εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, πρέπει να ενημερώνουν το δασαρχείο ή την Κτηνιατρική Υπηρεσία.