Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επαφές της αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουδίου, με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σε επαφές με τις διοικήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στις επαφές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνάς στόχος ήταν να διασφαλιστεί η χρήση με παραχώρηση για τα επόμενα δέκα χρόνια του κινηματοθέατρου «Αλέξανδρος» από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι συζητήσεις αφορούν στο ζήτημα της μονιμότερης (της σημερινής) ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κεντρικής Μακεδονίας με τη νησιωτική Ελλάδα.

Η κ. Πατουλίδου, όπως είπε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, επισκέφτηκε τις τελευταίες μέρες και τα δυο υπουργεία. Ειδικά για το θέμα του «Αλέξανδρου», όπου γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού και χρησιμοποιείται και για έκτακτους κοινωνικούς λόγους (προστασία ευπαθών ομάδων από το ψύχος κ.ά.), το ζήτημα είναι ότι η σύμβαση παραχώρησής του με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν για την περίοδο 2007 – 2017. Ιδιοκτήτης του κινηματοθέατρου είναι το Ταμείο που διαχειρίζεται την περιουσία του Στρατού.

Τώρα εξετάζεται η δυνατότητα εκ νέου παραχώρησης του χώρου στην Περιφέρεια, με την προϋπόθεση να ανακαινίσει το χώρο και εκεί να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού, για την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα, από το υπουργείο φαίνεται να είναι θετικοί για την υπογραφή της νέας σύμβασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ