Skip to main content

Alexandrou Chora: Σε γραμμή εκκίνησης project 65 εκατ. ευρώ στο Οφρύνιο

Το Μάιο του 2023 θα ανοίξει τις πύλες του το πολυτελές ξενοδοχείο Alexandrou Chora Resort – Τι περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση.

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές για την υλοποίηση της μεγάλης, πολυσυλλεκτικής επένδυσης Alexandrou Chora, του Kourtidis Group στην παραλία Οφρυνίου, στην Καβάλα. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 60 έως 65 εκατ. ευρώ.

Mεταξύ των ατού της περιοχής συγκαταλέγονται τα 17 χλμ ακτογραμμής που διαθέτει, το μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει λόγω της εγγύτητας της σε Αμφίπολη και Φιλίππους, αλλά και τα οινοποιεία και οι οινοτουριστικές διαδρομές, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον και το γεγονός ότι η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη διαρκεί 47 λεπτά της ώρας.

Διαβάστε: Η επένδυση που θα κάνει την παραλία Οφρυνίου... γαλλική ριβιέρα

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση του έργου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 36ης Phlixenia, εντός του επόμενου διμήνου η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την υλοποίηση μέρους του πολυσυλλεκτικού τουριστικού project, του πολυτελούς ξενοδοχείου, Alexandrou Chora Resort αναμένεται να είναι στα χέρια της κατασκευάστριας εταιρείας Oikos, μέλους του ομίλου Kourtidis. Στόχος είναι το ξενοδοχείο να λειτουργήσει το Μάϊο του 2023.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 300 κλινών, ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων και ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι νέες τουριστικές υποδομές, σε συνδυασμό με την εκστρατεία τουριστικής προβολής της περιοχής, που από 1ης Φεβρουαρίου ο όμιλος πραγματοποιεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Οφρύνιο χιλιάδες τουρίστες.

Το έτερο ξενοδοχείο, το υπερσύγχρονο Alexandrou Spa Hotel, θα διαθέτει παροχές ευεξίας, spa, θεραπευτικής χαλάρωσης και σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης.

Τη διαχείριση των ξενοδοχείων θα αναλάβει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου, Νίκος Κουρτίδης, είτε ο ίδιος όμιλος είτε κάποια ξενοδοχειακή αλυσίδα.
Εξέχουσα θέση κατέχει το Alexandrou Village, που θα αποτελείται από περίπου 200 κατοικίες, οι οποίες στόχος είναι να πουληθούν, ενώ το χωριό έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 560 κατοίκους.

Όπως επισημάνθηκε, με τη δημιουργία του χωριού, ο όμιλος στοχεύει στην τρίτη ηλικία, στον λεγόμενο silver tourism, δηλαδή σε άτομα που δεν έχουν εποχικότητα στις διακοπές τους, που ενδιαφέρονται για το ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα των  περιοχών που επισκέπτονται και διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο.

Το συγκρότημα, που θα έχει 16 γήπεδα τένις,  θα διαθέτει πολλούς ακόμη χώρους άθλησης, πισίνες, spa, καταστήματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών, εστιατόρια, καφέ κ.αλ. Το Alexandrou Chora θα είναι σύγχρονο, πράσινο, έξυπνο και προσβάσιμο, ενώ εσωτερικά δεν θα κινούνται αυτοκίνητα.

Μάλιστα, το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα δημιουργηθεί εντός του συγκροτήματος κι εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως (μαθητές, οικογένειες και τουρίστες), στόχος είναι να συνδέεται απόλυτα με τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Σημειώνεται πως την επένδυση παρουσίασαν ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Κουρτίδης, η αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Δημητρόβα, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, επικεφαλής του project, Κώστας Πουλόπουλος, ο καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Λαλένης και η πολιτικός μηχανικός Νικολέτα Πεχλιβάνη.