Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες ψάρια βγήκαν... βόλτα στο λιμάνι - Η εξήγηση του φαινομένου (vid)

Χιλιάδες ψάρια βγήκαν στην επιφάνεια, αλλά ανάμεσα και στις βάρκες στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του ψύχους που επικρατεί στο βυθό - Δείτε βίντεο

Ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο θέαμα αντίκρισαν τόσο σήμερα (6/2) όσο και χθες (5/2) όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Χιλιάδες ψάρια, κέφαλοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, βγήκαν στην επιφάνεια και δίπλα στους διάφορους χώρους, αλλά ανάμεσα και στις βάρκες. Όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κυρίως τα μικρά παιδιά, αντίκρυσαν αποσβολωμένοι το θέαμα, γιατί προφανώς δεν είναι συνηθισμένο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του προπονητή δυναμικών αθλημάτων, Ιωάννη Ζάχου, και το οποίο μετέδωσε η ιστοσελίδα evros-news.gr, τα ψάρια έκαναν... βόλτα στο σημείο, έχοντας βγει σχεδόν στην επιφάνεια.

Η εξήγηση που δίνουν οι ψαράδες της Αλεξανδρούπολης,  είναι ότι τα ψάρια ανέβηκαν στην επιφάνεια και βρέθηκαν στο λιμάνι, λόγω του κρύου που επικρατεί στα βάθη της θάλασσας και επειδή η ημέρα ήταν καλή με αρκετή ηλιοφάνεια. Με άλλα λόγια βρήκαν έναν τρόπο για να ζεσταθούν.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: