Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους 600 επιβάτες του «Κοραής»

Μηχανική βλάβη στο πλοίο - Αγανάκτηση στους επιβάτες που θα αναχωρήσουν τελικά μετά από 17 ολόκληρες ώρες για τους προορισμούς τους.

Ατελείωτη ταλαιπωρία βιώνουν οι 597 επιβάτες του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας μηχανικής βλάβης (δείτε εδώ). 

Το πλοίο αναμενόταν να φύγει σήμερα στις 7 το πρωί για Σαμοθράκη και Λήμνο αλλά ακινητοποιήθηκε ανακοινώνοντας πως διαπιστώθηκε βλάβη. 

Όπως ανέφεραν επιβάτες του πλοίου στη Voria.gr, από τη στιγμή εκείνη μέχρι και τις 22.30 δεν είχαν ενημερωθεί επίσημα ξανά από κανέναν για το αν και πότε θα καταφέρει το πλοίο να αναχωρήσει. Μετά από περίπου 15 ώρες αναμονής, επικράτησε αγανάκτηση στο επιβατικό κοινό, ανάμεσα στο οποίο υπάρχουν πολλές οικογένειες με παιδιά, καθώς δεν λάμβαναν καμία απάντηση για την επισκευή του πλοίου ενώ παράλληλα δεν είχαν εναλλακτικές καθώς το «Κοραής» είναι το μόνο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο.

Τελικά, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση λίγα λεπτά μετά τις 22.30 αναφέροντας πως η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο θα αναχωρήσει στις 12.30 για Αλεξανδρούπολη.