Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Μετέφεραν λαθραία πάνω από δύο τόνους όστρακα

Τα εν λόγω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Πάνω από δύο τόνους όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σήμερα το πρωί από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο άνδρες 49 και 42 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση τους.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, σε αγροτική οδό στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου μετέφεραν με δύο ΙΧ τους  σάκους με τα ακατάλληλα όστρακα.

Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, από κοινού, 122 με αχιβάδες, συνολικού βάρους 2.239 kg.

Τα εν λόγω  αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Τα οχήματα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες  τα οχήματα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας αρχής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.