Skip to main content

Κορωνοϊός:Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία λέει ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία, δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα, το μήνυμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Οι ναοί δεν πρόκειται να κλείσουν λόγω κορωνοϊού, ωστόσο ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος συστήνει στους πιστούς εάν δεν αισθάνονται καλά να μην προσέρχονται στους ναούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο protothema.gr, «όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Και υπογραμμίζει: «Η Αγία Γραφή αναδεικνύει τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο πιστός που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να έρθει το απόγευμα όταν η Εκκλησία δεν έχει πολύ κόσμο και να ανάψει το κερί του και να κάνει την προσευχή του».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος ξεκαθαρίζει ότι «εμείς τους Ναούς δεν πρόκειται να τους κλείσουμε. Οποιος δεν μπορεί όμως να έρθει στην Εκκλησία να μην έρθει, ας το αποφύγει». Και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναρωτιέται: «Νομίζει ότι επειδή είναι πιστός τα μικρόβια δεν θα τον πλησιάσουν; Οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν;».

Σε ό,τι αφορά στην Θεία Κοινωνία ο Σεβασμιώτατος λέει ότι αυτό είναι άλλο θέμα. Και λέει χαρακτηριστικά: «Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε δεν βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη; Αν έχεις μεγάλη πίστη μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα από την Αλεξανδρούπολη ως την Σαμοθράκη. Αν δεν έχεις όμως; Πρέπει να προσερχόμαστε με πίστη για τη Θεία Κοινωνία και όχι με διάθεση επίδειξης. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Και αν ο Θέος θέλει να δοκιμαστούμε;».

Όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος η πίστη είναι λογική και δεν καταργείται η σοβαρότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δύο Ιδρύματα που έχουμε με γέροντες τα έχω κλειστά προκειμένου να προστατεύσω τους ανθρώπους».