Skip to main content

Αλεξιάδης: Μειώσεις δαπανών χωρίς μειώσεις μισθών και απολύσεις

Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών, τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Για μείωση των δημοσίων δαπανών όχι όμως με  μειώσεις μισθών και απολύσεις, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό.

«Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, «θα σταματήσουμε την άθλια πρακτική να ενοικιάζονται κτίρια για εξυπηρετήσεις και να έχουμε άδεια καινούργια κτίρια».

Προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μεγάλη μείωση δαπανών, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα ενοίκια. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτίριο «Κεράνη» στη λεωφόρο Θηβών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

«Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει για το συγκεκριμένο κτίριο το μηνιαίο ποσό των 220.000 ευρώ (2,62 εκατ. ετησίως), χωρίς να το χρησιμοποιεί», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, χάνονται 15-20 δισ. ευρώ, κάθε χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε ότι με την αύξηση συντελεστών του φόρου του αγροτικού εισοδήματος προστατεύονται οι αγρότες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και κατανέμονται δικαιότερα οι φόροι στο σύνολο των αγροτών.