Skip to main content

Αλέξης Τσίπρας: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός και ο απομονωτισμός

Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και η διεύρυνση των δικαιωμάτων. Μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα της #21_Απριλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

Η 21η Απριλίου του 1967 θα μας θυμίζει πάντοτε πως η κατάλυση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών, έσυραν τη χώρα στο σκοτάδι με τραγικές συνέπειες τόσο για τους δημοκρατικούς πολίτες, όσο και τη χώρα συνολικά.

Στεκόμαστε με δέος μπροστά σε εκείνες και εκείνους που έκαναν υπόθεση της ζωής τους τον αντιδικτατορικό αγώνα, γιατί κληροδότησαν στις επόμενες γενιές το πιο πολύτιμο εφόδιο: την πίστη στη Δημοκρατία.

51 χρόνια μετά η Ελλάδα πορεύεται με περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Παράδειγμα Δημοκρατίας σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει την έξαρση της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του λαϊκισμού, σε μια γεωγραφική περιοχή στην οποία ενισχύονται οι εντάσεις και ο απομονωτισμός.

Χάρη στην εδραιωμένη πίστη του λαού μας στη δημοκρατία, βγαίνουμε από την κρίση πιο ισχυροί, με ενισχυμένους θεσμούς και κατοχυρωμένες κοινωνικές ελευθερίες.

Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στο φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και την εθνική περιχαράκωση. Το μέλλον μας βρίσκεται στην διαρκή εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Με ενισχυμένο το ρόλο του λαϊκού παράγοντα στη λήψη αποφάσεων και διεύρυνση των δικαιωμάτων. Με κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.