Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΑΛΙΜΟΣ: ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΑΛΑΙΝΑ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η φάλαινα οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του ΑΠΘ, όπου και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Λιμενικό για την άτυχη φάλαινα ζιφιό που εξόκειλε τραυματισμένη στην παραλία του Αλίμου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η φάλαινα οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας Α.Π.Θ., όπου και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για εντοπισμό εγκλωβισμένου κητώδους στα αβαθή στην παραλία ΄΄ΕΔΕΜ΄΄ Παλαιού Φαλήρου.

Άμεσα ενημερώθηκε το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητώδων και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Η ανωτέρω φάλαινα του είδους ΄΄ΖΙΦΙΟΣ΄΄, έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος του και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ του διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η ανωτέρω φάλαινα οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας Α.Π.Θ., όπου και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ