Skip to main content

Πρ. εργαζομένων ΕΛΒΟ: Υποχρεωμένος να βρει λύση ο Καμμένος

«Δεν δέχομαι να μου λέει ο υπουργός Άμυνας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κάποιος πρέπει να κάνει για την ΕΛΒΟ», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων

«Ο ειδικός εκκαθαριστής με απόφαση του δικαστηρίου είναι αυτός που σήμερα ασκεί διοίκηση στην ΕΛΒΟ, άρα ήξερε και ο υπουργός ότι θα είναι εκεί ο υπεύθυνος, κατά το νόμο, στο περίπτερο της ΔΕΘ», σημειώνει μέσω του Alpha 96,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θόδωρος Αλιόγκας, μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην 83η ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε δάκτυλο των Γερμανών τον ειδικό εκκαθαριστή ο οποίος έχει εμπλακεί στην ΕΛΒΟ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και «είχε το θράσος» να εμφανιστεί στο περίπτερο της ΕΛΒΟ.

Ταυτόχρονα ο κ. Αλιόγκας υπενθυμίζει πως «Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Εμείς τους έχουμε κάνει πρόταση πολύ πιο μπροστά ότι πρέπει να σταματήσει το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, να περάσουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση βρήκε την ΕΛΒΟ στο εν λόγω καθεστώς, ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας ξεκαθαρίζει ότι «τον τρόπο λειτουργίας θα πρέπει να τον βρει το υπουργείο Οικονομικών, γιατί σ' αυτό ανήκουμε, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Να καθίσουν να δουν ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο για να αναπτυχθεί η βιομηχανία. Πλέον δεν υπάρχει η ΕΛΒΟ μες τα προαπαιτούμενα. Τα προαπαιτούμενα τελειώσανε τον Αύγουστο. Εμείς περιμένουμε να γίνουν αυτά τα πράματα παραπάνω».

Σχολιάζοντας την έκκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να επέμβει ο εισαγγελέας για τον εκκαθαριστή στην ΕΛΒΟ, ο κ. Αλιόγκας λέει σαφώς: «ας τον φέρει τον εισαγγελέα. Οι εργαζόμενοι θέλουν δουλειά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να σταματήσει η εκκαθάριση και να λειτουργήσει η επιχείρηση. Γιατί σήμερα υπολειτουργούμε»

Σε ό,τι αφορά το μπέρδεμα στο πού ανήκει η ΕΛΒΟ, ο κ. Αλιόγκας υπενθυμίζει ότι μετοχικά η εταιρεία ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, όπως και οι μισές εγκαταστάσεις, με τις υπόλοιπες να ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Το σχέδιο που επεξεργάζονται είναι αυτός που θα 'ρθει να πάρει την ΕΛΒΟ το αυτά να τα παραχωρήσει με κάποια σύμβαση για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν το ανέφερε (σ.σ. ο Π. Καμμένος). Αυτή είναι η ουσία».

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι στηρίζουν την κυβέρνηση, ωστόσο διαμηνύουν «το θέμα Άμυνας-Οικονομικών να σταματήσουν να το εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις κι ας βρουν λύση. Δεν μπορούν να λένε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές στο Άμυνας και να μην έχουμε μία δουλειά σήμερα για το Άμυνας».

Ακόμη και το 2017 «τα ίδια ακούσαμε στη ΔΕΘ από τον υπουργό. Δεν δέχομαι σαν εργαζόμενος να μου λέει ο υπουργός Άμυνας ότι δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κάποιος πρέπει να κάνει», τονίζει ο κ. Αλιόγκας.

Τέλος, σχολιάζοντας το νορβηγικό μοντέλο στο οποίο αναφέρθηκε ο Π. Καμμένος στη ΔΕΘ, ο κ. Αλιόγκας δηλώνει ότι «εμείς δεν μένουμε ούτε σε Νοτιοαφρικάνους, ούτε στους Γερμανούς που ανέφερε. Εμείς μένουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνο στις προτάσεις. Η υλοποίηση; Απ' την πλευρά των εργαζομένων όποια βοήθεια χρειάζεται είμαστε εκεί να τη δώσουμε. Είμαστε μαζί του, πρέπει να τελειώνουμε».