Skip to main content

Αλήθειες και μύθοι για τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Ειρήνη Κοντοπίδου δίνει χρήσιμες συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή μιας θηλάζουσας μητέρας.

«Τι πρέπει να προσέχω στη διατροφή μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού;». Είναι μία ερώτηση που ταλανίζει κάθε γυναίκα που αποφασίζει να θηλάσει το μωράκι της.

Το medNutrition και η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Ειρήνη Κοντοπίδου συγκέντρωσαν δημοφιλείς ερωτήσεις για τον θηλασμό και μέσω live συζήτησης απάντησαν για όλα τα διατροφικά ζητήματα που απασχολούν τις θηλάζουσες μητέρες, ενώ διασαφηνίστηκαν μύθοι σχετικά με τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Η ειδικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντικότητα του θηλασμού και τα οφέλη του για τη μητέρα, το βρέφος και το περιβάλλον. Παράλληλα τονίστηκαν οι διαφορές της σύστασης του μητρικού γάλακτος συγκριτικά με το αγελαδινό καθώς και η διαδικασία παραγωγής του.

Σημαντικές αναφορές έγιναν στις διατροφικές ανάγκες της θηλάζουσας, τόσο σε ενέργεια όσο και σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και κατά πόσο αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Επιπλέον, η κ. Κοντοπίδου έδωσε συμβουλές για το πώς οι θηλάζουσες μπορούν να επιτύχουν την επάνοδο στο βάρος σώματος προ εγκυμοσύνης. Ακόμα, αναφέρθηκε στις ανάγκες ενυδάτωσης καθώς και άλλα υγρά ή ροφήματα που μπορούν να καταναλωθούν αυτή την περίοδο καθώς και στις ουσίες που ενδεχομένως επηρεάζουν το θηλασμό, όπως η καφεϊνη, το αλκοόλ και η χρήση καπνού. Τέλος, σχολίασε τους μύθους γύρω από τον θηλασμό καθώς και σε ειδικά διατροφικά θέματα που απασχολούν τις θηλάζουσες μητέρες.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.