Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΗΧΟ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ο ανεξήγητος μυστηριώδης θόρυβος έχει ανησυχήσει τους κατοίκους, οι οποίοι κάθε βράδυ βγαίνουν στον δρόμο για να τον εντοπίσουν.

Σε σύγχρονο αστικό θρύλο τείνει να εξελιχθεί ο απόκοσμος θόρυβος που ακούγεται κάθε βράδυ, μετά τη 1.00 στην περιοχή των Μετεώρων, στον δήμο Παύλου Μελά. 

Οι κάτοικοι της περιοχής στις οδούς Κηφισιάς, Ακροπόλεως, Παπαφλέσσα, αλλά και ψηλότερα στο σημείο όπου είναι το υδραγωγείο της ΕΥΑΘ, εδώ και περίπου 4-5 εβδομάδες ακούν έναν μυστηριώδη ήχο, αργά τη νύχτα, ο οποίος κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια σταματά για να επανέλθει την επόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, είναι ένας ήχος οξύς, επαναλαμβανόμενος, χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα, και κάποιες φορές σε ορισμένα σημεία όπως στη διασταύρωση των οδών Κηφισιάς και Ακροπόλεως αναφέρουν ότι παράλληλα τρέμει το έδαφος, γεγονός που προκαλεί τρόμο.

Όπως αναφέρουν ο θόρυβος είναι πιο έντονος στις διασταυρώσεις των οδών όπου υπάρχουν τα μαντεμένια καπάκια από το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ΈΥΑΘ, ενώ όπως λένε περνά και δίκτυο σωληνώσεων που ξεκινά από το υδραγωγείο και διοχετεύει το νερό στην περιοχή.

Ο ανεξήγητος μέχρι στιγμής μυστηριώδης θόρυβος έχει ανησυχήσει τους κατοίκους, οποίοι κάθε βράδυ βγαίνουν στο δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν από πού προέρχεται και τι μπορεί να σημαίνει, φοβούμενοι για κάποιο γεωλογικό φαινόμενο που μπορεί να έχει χειρότερες επιπτώσεις.

Μια τέτοια νύχτα ήταν και της Δευτέρας 17/01, ξημερώματα Τρίτης 18/01, όπου οι περίοικοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να ακούσουν τους θορύβους, ωστόσο το φαινόμενο τουλάχιστον μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα παρατηρήθηκε, σύμφωνα με όσα ανάφεραν οι αυτήκοοι μάρτυρες, λίγο μετά τη 1.00 για λίγο στην περιοχή του Υδραγωγείου, χωρίς να έχει εκείνη την ώρα την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Το σημείο μάλιστα έγινε «must» με δεκάδες νεαρούς να έρχονται στα Μετέωρα ακόμη και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ακούσουν και οι ίδιοι την περίεργη βοή, με συνέπεια η αστυνομία να αναγκαστεί να κάνει συστάσεις έτσι ώστε να μην προκαλούν επιπλέον φασαρία και όχληση στους περίοικους.

Κλιμάκια της ΕΥΑΘ αποτελούμενα από τεχνικούς και επιστήμονες, τις τελευταίες ημέρες και χθες, πραγματοποίησαν ελέγχους στο υδραγωγείο προκειμένου να διαπιστώσει αν ο θόρυβος προέρχεται από το εσωτερικό του ή τις σωληνώσεις του δικτύου ή από κάποιο άλλο αίτιο, με τους υπεύθυνους να μην προχωρούν σε κάποιες δηλώσεις, παραπέμποντας στην ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Τα ξημερώματα βρέθηκε στο υδραγωγείο των Μετεώρων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ζήτησε από την εταιρεία να ενημερώσει τους πολίτες για το φαινόμενο προκειμένου να μην παρατηρείται αυτή η αναστάτωση, ρίχνοντας αιχμές για απουσία της πολιτικής ηγεσίας.

Ακούστε τον ήχο σε βίντεο των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ