Skip to main content

Αλιβιζάτος: Να μη βλέπουν ασθενείς οι γιατροί που αρνούνται να εμβολιαστούν

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί εάν αρνείται για σοβαρούς λογούς συνείδησης, είπε ο καθηγητής Συνταγματικού Δίκαιου

Την άποψη πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί εάν αρνείται για σοβαρούς λογούς συνείδησης εξέφρασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δίκαιου Νίκος Αλιβιζάτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 103,3, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως ακόμη και ένας γιατρός μπορεί να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση, ωστόσο -όπως είπε- «το κράτος οφείλει να απαγορεύσει στον συγκεκριμένο γιατρό, που δεν έχει εμβολιαστεί, να βλέπει ασθενείς και να τον εντάξει σε άλλη υπηρεσία χωρίς να υπάρχει επαφή με ασθενείς».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως επειδή οι γιατροί είναι λειτουργοί δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βλέπουν ασθενείς εάν δεν εμβολιαστούν.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε πως τα οφέλη από αυτό είναι πολύ περισσότερα από τις πιθανές βλάβες.

Αναφερόμενος σε παραδείγματα, ο καθηγητής τόνισε πως εάν κάποιος έχει το εν λόγω πιστοποιητικό δεν θα υπόκειται σε ελέγχους σε αεροδρόμια και σύνορα και θα ταξιδεύει πιο εύκολα κ.λπ. «Αν δεν εμβολιαστείς θα πρέπει να ξέρεις τις συνέπειές σου», πρόσθεσε.