Skip to main content

«Άλκης Καμπανός» το όνομα αθλητικού πάρκου στη Βέροια - Συγκίνησαν οι φανέλες μαθητών

Ο πατέρας του 19χρονου Άλκη μίλησε για τη σημασία που έχουν οι δράσεις που προάγουν την ευγενή άμιλλα για να παταχθεί κάθε μορφή βίας.

Παρουσία των γονέων και των συγγενών του Άλκη Καμπανού και με τον δέοντα σεβασμό προς το πρόσωπο ενός νέου που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του αθλητικού πάρκου στην περιοχή Βικέλα στην Βέροια, σε Αθλητικό Πάρκο «Άλκης Καμπανός».

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος έγιναν από τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Λεωνίδα Ακριβόπουλου, παρουσία των γονιών του 19χρονου φοιτητή, Αριστείδη Καμπανό και Μελίνας Κακουλίδου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιου Παπαδόπουλου, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Δημήτρη Πυρινού και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Συρμούλας Τζήμα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες μπάσκετ μεταξύ σχολικών ομάδων Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας, του ΚΑΠΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ημαθίας, στο πλαίσιο τριήμερου τουρνουά καλαθοσφαίρισης με τίτλο: «Άλκης Παρών» (16-18 Μαϊου). Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, οι οποίοι έπαιξαν στους αγώνες φορώντας φανέλες με τον αριθμό 19.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης, υπογράμμισε το θάρρος και την ευγένεια που επέδειξαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού αγκαλιάζοντας την εν λόγω ενέργεια, όπως έπραξαν και οι μαθητές σχολείων που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο τουρνουά. Ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή, κ. Αριστείδης Καμπανός, μίλησε για τη σημασία που έχει για εκείνους κάθε είδους δράση που προάγει την ευγενή άμιλλα, προκειμένου το φαινόμενο της βίας να παταχθεί στη ρίζα του.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το τραγούδι που έγραψαν μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου για τον Άλκη, με στίχους που ήταν αφιερωμένοι στον αγώνα κατά της βίας και του χουλιγκανισμού.