Skip to main content

Αλλαγές στα Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης ζητούν τα γραφεία κηδειών

Προβλήματα φαίνεται πως δημιουργεί το ηλεκτρονικό πρόγραμμα τυχαίας επιλογής τάφου στους υπευθύνους των γραφείων κηδειών.

Το θέμα της τυχαίας επιλογής τάφου στα Κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και η αργία των Κυριακών ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νέστωρα Νικολόπουλου με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Άννα Αγγελίδου και την προϊσταμένη των Κοιμητηρίων Γεωργία Κουλουμτούρη.

Ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε πως το νέο πρόγραμμα τυχαίας επιλογής τάφου δημιουργεί ζήτημα με τους συγγενείς και ζητήθηκε να υπάρχει εξαίρεση όταν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα με τα ογκώδη φέρετρα που λόγω μεγέθους, είναι δύσκολο να τοποθετηθούν εσωτερικά του ταφώνα, παρά μόνο σε γωνιακά σημεία του Κοιμητηρίου.



Η Ένωση Λειτουργών ζήτησε όταν υπάρχουν αυτοί οι δύο παράγοντες(συγγένεια – ογκώδες φέρετρο), να υπάρχει εξαίρεση από το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται.

Επίσης, μετά από ενημέρωση που υπήρξε από τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου σε συνεννόηση με τη Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να τελούνται νεκρώσιμες ακολουθίες, συγκεκριμένες πρωινές ώρες την Κυριακή κι όχι τα απογεύματα.

Από πλευράς της Ένωσης, επισημάνθηκαν στη συνάντηση τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια τέτοια απόφαση και προτάθηκε και για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού, να θεσπιστεί γενική αργία.

Η Διοίκηση του δήμου, αφού άκουσε τα θέματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τη νέα Διοίκηση, προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες επίλυσης.