Skip to main content

Αλλαγές στη γραμμή 25 του ΟΑΣΘ- Έργα ασφαλτοστρώσεων στη Νεάπολη

Οι εργασίες οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων επί της κεντρικής οδού ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή της Νεάπολης και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Οι εργασίες επί της κεντρικής οδού ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Εξαιτίας των έργων αλλάζει την πορεία της η γραμμή του ΟΑΣΘ Νο25 ακολουθώντας τη διαδρομή Παν. Τσαλδάρη-Δαβάκη-Λαγκαδά.

Τα έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιούνται στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, περιλαμβάνουν ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και επίστρωση των οδών με νέου τύπου αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα, και αποτελούν τμήμα μιας μεγάλης εργολαβίας για τη Δ.Ε. Νεάπολης συνολικού προϋπολογισμού 1.543.900 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει έργα ηλεκτροφωτισμού με εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών (άλλα ολοκληρώθηκαν και άλλα είναι σε εξέλιξη) και καλύπτεται πλήρως από το δημοτικό ταμείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εντάσσονται οι οδοί Αριστοτέλους, Αθανασίου Διάκου (από Μαδύτου έως Κ.Καραμανλή), Ανατολικής Ρωμυλίας (από Αριστοτέλους έως Λ. Βύρωνος), Λ. Βύρωνος (από Ελ. Βενιζέλου έως Υδρ. Παπαγεωργίου), Αγίας Λαύρας (από Λαγκαδά έως Π.Τσαλδάρη) και Αγ. Γεωργίου (από Λαγκαδά έως Π. Τσαλδάρη). Ήδη οι πρώτες οδοί Αριστοτέλους, Αγ. Λαύρας και τμήματα της Αθ. Διάκου και Αν. Ρωμυλίας έχουν αναμορφωθεί και παραδοθεί στους πολίτες.