Skip to main content

Αλλαγές την ύστατη στιγμή ζήτησαν οι τραπεζίτες από την Λ. Κατσέλη

Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Οικονομίας κι Ανταγωνιστικότητας.
Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού γραφείου της κ. Λούκας Κατσέλη οι τραπεζίτες - μέλη του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr επανέλαβαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τα στεγαστικά δάνεια εντάσσονται στη ρύθμιση του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο τινάζεται στον αέρα ολόκληρος ο θεσμός της προσημείωσης.

Επίσης, επανέλαβαν τις διαφωνίες τους σε βασικές αρχές της νέας ρύθμισης για τον Τειρεσία και γενικότερα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις που θα έχει η εφαρμογή όλων αυτών των προβλέψεων στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ως «ουρά» αυτών των αντιδράσεων εκλαμβάνεται και η σκληρή στάση που τήρησε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Κι ως γνωστόν, ο κ. Ράπανος δεν είναι ένας απλός τραπεζίτης, αλλά ένα στέλεχος πολλών οικονομικών επιτελείων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια και το ειδικό βάρος του είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό των τραπεζιτών της ΕΕΤ.