Skip to main content

Αλλαγή φρουράς τη Δευτέρα στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης με αιχμές...

Δημόσιο κείμενο – δήλωση του απερχόμενου προέδρου, Τάσου Σπηλιόπουλου, με αιχμές και καταγγελίες. Δηλώνει ότι είχε ζητήσει αντικατάσταση.

Με αιχμές, αλλά και «σπόντες» προς διάφορους, που δεν κατονομάζει, πλην όμως τους καταγγέλλει ευθέως ότι επιθυμούσαν (και επιθυμούν προφανώς) την κατάργηση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, αποχώρησε ο Τάσος Σπηλιόπουλος από την προεδρία του ανώτερου κομματικού οργάνου στον νομό Θεσσαλονίκης.

Λίγο προτού αναλάβει τα καθήκοντά του (σσ: την ερχόμενη Δευτέρα) ο διάδοχος του κ. Σπηλιόπουλου στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο απερχόμενος πρόεδρος, σε δημόσιο κείμενο - δήλωσή του επισημαίνει αφενός ότι είχε ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος και τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διάθεσή του και την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του οργάνου αμέσως μόλις βρεθεί αντικαταστάτης του, αφετέρου ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τον αντικαταστάτη του.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αφήνει πάντως αιχμές για «ευθύνες» που ανέλαβε και τις οποίες «δεν θα καταδεχόταν να αναλάβει κανείς», επισημαίνει ότι η παράταση – ανανέωση της θητείας του, με απόφαση Μητσοτάκη, «ενόχλησε ορισμένους», ενώ κάνει λόγο για «προσωπικές επιδιώξεις», για «χρόνια προβλήματα της Διοικούσας», τονίζει ότι «προ μηνός έμεινε αβοήθητος» και καταγγέλλει ότι «το κλείσιμο της Διοικούσας Επιτροπής επιδίωκαν μανιωδώς ορισμένοι».

Ο κ. Σπηλιόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει ότι δέχτηκε με ανακούφιση την απόφαση αντικατάστασής του, εκφράζει επιλεγμένες ευχαριστίες και καταλήγει με ακόμη μια αιχμή για «όσους λόγω και έργω επεδίωκαν την απαξίωση και το κλείσιμο» των γραφείων της Διοικούσας Επιτροπής.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δεν ενοχλήθηκε από την αντικατάστασή του, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο του γνωστοποιήθηκε, κάτι άλλωστε που εξέφρασε και στην κεντρική διοίκηση.

Ολόκληρο το κείμενο – δήλωση του κ. Σπηλιόπουλου είναι το εξής:

«Στη θέση του Προέδρου της Δ.Ε. προσφέροντας τις υπηρεσίες μου ανιδιοτελώς, δεν βρέθηκα ούτε γιατί το επιδίωξα, ούτε γιατί προσέβλεπα σε οτιδήποτε, ούτε φυσικά για να παραμείνω, αναλαμβάνοντας μάλιστα ευθύνες που δε θα καταδεχόταν να αναλάβει κανείς έχοντας την γνωστή σε όλους δική μου προϊστορία.

Βρέθηκα προεκλογικά επιστρατευμένος από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να βοηθήσω τον ίδιο και την παράταξή μας, που με νεότερη απόφασή του μετεκλογικά παράτεινε την παραμονή μου στη θέση αυτή. Δέχτηκα και την απόφασή του αυτή, που τόσο ενόχλησε ορισμένους, γνωστούς άλλωστε, που θεωρούσαν την παρουσία μου εμπόδιο στις επιδιώξεις τους αλλά και ορισμένους άλλους που ταυτίστηκαν μαζί τους, έχοντας μοναδική φιλοδοξία να ολοκληρώσω το συντομότερο την αποστολή που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός και να αποχωρήσω όρθιος, συμβάλλοντας προηγουμένως στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Δ.Ε. και στην αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της.

Προ μηνών πιστεύοντας πως ολοκληρώθηκε η αποστολή μου, από τη στιγμή που αφέθηκα αβοήθητος, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την αμετάκλητη πλέον απόφασή μου να αποχωρήσω αμέσως, μετά τον ορισμό του αντικαταστάτη μου.

Περιμένοντάς τον, σεβόμενος τον εαυτό μου, αντί να φυγομαχήσω και να εξαφανιστώ με συνέπεια το κλείσιμο της Δ.Ε. όπως μανιωδώς επεδίωκαν ορισμένοι, στάθηκα όρθιος και σιώπησα παραβλέποντας και παρακούγοντας πάρα πολλά.

Υπό την έννοια αυτή δέχτηκα με ανακούφιση την απόφαση της αντικατάστασής μου και την επιλογή του Ιωακείμοβιτς, φίλου μου από παλιά, που ήδη τον διαβεβαίωσα πως θα τον στηρίξω ανυπόκριτα με όλες μου τις δυνάμεις στις ευθύνες που αναλαμβάνει.

Αποχωρώντας πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες μου στον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και τη συνεργασία μας, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου:

Στις χιλιάδες των στελεχών και των φίλων της παράταξής μας που μας εμπιστεύτηκαν και μας συνέδραμαν στο έργο μας.

Στους Βουλευτές του Νομού, στους Προέδρους των ΔΑΚΕ και της ΟΝΝΕΔ για την άψογη συνεργασία μας.

Στο Διευθυντή της Δ.Ε, κ. Καλλίτση για την ανεκτίμητη συνεισφορά του, στον συνεργάτη μου από παλιά κ. Ίλικο Ανδρέα και τον κ. Ελευθερίου, χάρη στους οποίους τα γραφεία της Δ.Ε. έμειναν ανοιχτά και λειτούργησαν σε πείσμα όσων λόγω και έργω επεδίωκαν την απαξίωση και το κλείσιμό τους.

Με εκτίμηση

Τάσος Σπηλιόπουλος

Καθηγητής Πανεπιστημίου

Τέως Υπουργός και Βουλευτής».